Deelfietsen van Donkey Republic doen hun intrede in Vervoerregio Mechelen

din 4 Jun
© Igemo

Inwoners van de Vervoerregio Mechelen kunnen voortaan gebruikmaken van 360 nieuwe deelfietsen. De opvallende oranje fietsen zijn van Donkey Republic. Voor stad Mechelen betekent de nieuwe deelfietsen een volgende stap in het aanbod aan duurzame vervoersmiddelen.

Vervoerregio Mechelen heeft streekintercommunale IGEMO aangesteld als penhouder. Donkey Republic werd gekozen als leverancier.Bezoekers kunnen voortaan zich vervoeren met één van de 360 nieuwe deelfietsen. In totaal worden er 360 van die opvallende oranje deelfietsen verspreid over de twaalf steden en gemeenten in de vervoerregio.

Donkey Republic.is internationaal actief en leverde ook al de deelfietsen voor de vervoerregio’s Waasland en Antwerpen. In Bornem zorgt de komst van Donkey Republic ervoor dat de deelfietsen van Mobit verdwijnen. In Mechelen is dat niet het geval. Daar komen er nog eens 142 deelfietsen bij, waarvan er 61 elektrisch zijn. Dat is een primeur voor de Dijlestad.

Het deelfietssysteem werkt via een app waarmee je alle fietsen in de buurt kan terugvinden. Een ritje met een fiets maak je al vanaf 1,8 euro. Een elektrisch exemplaar huur je vanaf 3 euro. Voor regelmatige gebruikers zijn er lagere tarieven beschikbaar.

Donkey Republic werkt, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Mobit, niet met een free floating-systeem. Je moet je fiets dus achterlaten op een daarvoor voorzien verzamelpunt. Met de lancering zijn er deelfietsen te vinden in Berlaar, Bonheiden, Bornem, Duffel, Heist-op-den-Berg, Mechelen, Putte, Puurs-Sint-Amands, Sint-Katelijne-Waver en Willebroek.