Buurtbewoners Bosvelden gekant tegen aanleg KMO-zone

zon 21 Apr
© RTV

Buurtbewoners van de straat Bosvelden in Arendonk eisen snel duidelijkheid over de plannen van de gemeente en de provincie om er een KMO-zone te ontwikkelen. Er liggen plannen op tafel om achter het Sint-Claracollege een terrein met kleine bedrijfsunits aan te leggen, en dat zal een impact op de veiligheid van de vele kinderen die er wonen en naar school gaan, zeggen buurtbewoners.

De buurt is niet helemaal tegen een ontwikkeling van het braakliggend terrein. Maar er moet snel meer duidelijkheid en transparantie komen in het dossier, vinden ze. Het terrein was vroeger ingekleurd als woonuitbreidingsgebied maar kreeg sinds de plannen van een betonstop een andere invulling, namelijk industriezone.

In Arendonk is dringend nood aan dergelijke kleine units voor zelfstandige ondernemers, klinkt het bij de provincie. Maar de gemeente en provincie willen er een 'gemengde site' van maken, waar ruimte is voor ondernemen, maar ook ruimte is voor groen.

Toch vreest de buurt een toename van het verkeer, wat de veiligheid voor de kinderen die er naar school gaan er wonen en spelen niet ten goede komt, zeggen ze.

Tom Claessen, gemeenteraadslid voor Groen in Arendonk, begrijpt het openbaar onderzoek dat morgen van start gaat, ook niet. "Er staat een loods leeg aan industriegebied Hoge Mauw, waar ruimte zou zijn voor kleinere bedrijfsunits," zegt hij. "En toch willen de gemeente en de provincie een locatie onderzoeken vlakbij een woonwijk en een school."