Motorclubs bundelen krachten voor Oevelse kleuter

din 9 Apr
© RTV

Een bijzondere driewieler, precies op maat van de 5-jarige Tibe uit Oevel: dat is de inzet van 'Wheels for Tibe', de benefietactie waarmee twee Kempense motorclubs op 20 april een hoop volk naar Olen willen lokken.

Tibe lijdt aan de spierziekte van Ullrich en dus is een aangepaste fiets nodig om de kracht die hij nu nog heeft, op peil te houden. Zo'n fiets kost handenvol geld. De steun uit de motorwereld is volgens Katrien Mens, de mama van Tibe, meer dan welkom.

Benefiet

Daarom hebben de Herenthoutse motorclub Silver Dragon Independent en de Nijlense club POAC (Protectors Of All Children) hun krachten gebundeld voor Tibe Mens. De jongen van 5 uit Oevel lijdt aan de zeldzame spierziekte Ullrich. Om zijn spierkracht te kunnen behouden, heeft Tibe een bijzondere fiets nodig, die ongeveer 6.000 euro kost. Tibe mocht deze week de fiets die ze hopen aan te kopen na de benefiet, al eens uittesten.

Om de fiets voor Tibe te kunnen betalen, komt er daarom een benefiet op 20/04 met lekkers in zaal “Komie Geire” in Olen en voor de motorliefhebbers is er een motorrit van 90 km op GPS.