Volgt er een nieuwe besparingsronde bij Pfizer deze keer ook in Puurs?

woe 5 Jun
pfizer puurs archief RTV
© RTV archief

De Pfizer-fabriek in Puurs wordt onder de loep genomen door de Amerikaanse farmagroep. Pfizer werkt aan een nieuwe besparingsronde. Er loopt in dat verband een audit in de Pfizer-fabriek in Puurs, waar 5.000 mensen aan de slag zijn. Dat meldt De Tijd woensdag.

In de coronapandemie brachten het Pfizer-vaccin en een virusremmer miljarden omzet met zich mee, maar nu moet het bedrijf beknibbelen. Bij een eerste ontslagronde werd de fabriek in Puurs niet getroffen, maar nu loopt er volgens de vakbond ACVBIE wel een audit. Over echte herstructureringen is er in Puurs echter nog niet gesproken.

De Tijd vernam wel uit goede bron dat in Puurs veel tijdelijke contracten niet verlengd worden en er ook bij onderaannemers grote besparingen zijn. Er zou ook een soort aanwervingsstop zijn, maar noodzakelijke specifieke profielen worden wel nog aangeworven.

De fabriek in Puurs was tijdens de coronacrisis bijna wereldwijd leverancier van vaccins. In die periode werden veel mensen aangeworven maar de vraag naar coronamedicatie en vaccins neemt af nu het virus meer onder controle kan gehouden worden. In januari moest Pfizer nog jobs schrappen op de Belgische hoofdzetel in Brussel.