Circle K neemt shops van TotalEnergies over: Eindhout krijgt primeur

don 9 mei
© RTV

Wie wel eens in Amerika komt, die heeft vast wel eens een winkel gezien van Circle K. Circle K is een keten van kleine voedingswinkels en tankstations. En die doet nu ook zijn intrede in ons land. Het merk neemt alle shops van de TotalEnergies-tankstations over. De eerste 3 Circle K-winkels zijn intussen open. En daar is er ook eentje bij in de Kempen: in Eindhout bij Laakdal.

Het TotalEnergies-tankstation aan Hezemeer in Eindhout. De shop die bij het tankstation hoort, is voortaan een Circle K. Het merk is bij ons nog onbekend, maar in heel wat andere landen zijn ze er wel vertrouwd mee.

De van oorsprong Canadees-Amerikaanse keten neemt de shops van alle TotalEnergies-stations in ons land over. Eindhout is een van de allereerste. Net als bij de oude Café Bonjour-winkels kan je hier terecht voor snacks, broodjes en drank. Maar er zijn ook best wat nieuwe dingen.

Het uithangbord voor Circle K worden ongetwijfeld de hot dogs. Nieuw bij ons, maar in andere landen zijn ze er al wel mee vertrouwd. Circle K wil de komende maanden nog eens 15 andere TotalEnergies-shops een make over geven. Later volgt nog een deel van het netwerk. Gisteren brachten een aantal winkelmanagers een bezoekje aan de nieuwe shop in Eindhout.

De tankstations zelf behouden minstens de komende 5 jaar nog hun naam TotalEnergies. Mogelijk worden ook zij daarna omgevormd tot Circle K stations.