200 interimkrachten bij GRW vanaf augustus vast in dienst?

don 27 Jun
© RTV archief

Komt er dan toch snel een vast contract voor de werknemers bij GRW in Koningshooikt, het dochterbedrijf van Schmitz-Cargobull, dat de trailerafdeling van Van Hool overnam na het faillissement? Het personeel moet het sinds de overname stellen met interim-contracten maar ze zouden vanaf 1 augustus vast in dienst kunnen komen, althans volgens de socialistische vakbond. De liberale en christelijke vakbonden zeggen dat de onderhandelingen nog lopen.

Er was een discussie tussen GRW en de vakbonden over het aantal vakantiedagen waar het personeel recht op had, vandaar de interim-contracten, maar Hans Van Eerdewegh van de socialistische vakbond zegt dat er een gulden middenweg gevonden is. GRW zou vanaf 1 augustus ook nog bijkomende mensen vast in dienst nemen. Het streefcijfer wat het aantal werknemers betreft, ligt op 350 mensen.

Er is nog wel een juridisch geschil hangende omdat het geïnteresseerde CIM-capital zich benadeeld voelt en voor de rechter aanvoert dat het voor een overname van de trailerafdeling geen eerlijke kans heeft gekregen. Een uitspraak in het voordeel van CIM-Capital doorkruist de deal van de bonden met GRW.