1500 werkzoekenden op grote jobbeurs voor ex-werknemers Van Hool

din 28 mei
jobbeurs Van Hool
© RTV

In de Nekkerhal was er vandaag de grote jobbeursdag voor de ex-werknemers van Van Hool. 280 bedrijven stonden op de beurs om werkzoekenden een kans te geven. Het is meteen één van de grootste jobbeurzen van Vlaanderen. Meer dan 1500 werkzoekenden trokken vandaag naar de Nekkerhal. Intussen is één op de drie ontslagen werknemers al terug aan de slag.

49 dagen na het faillissement van de busbouwer organiseert VDAB, samen met Voka, Agoria en mtech+, een grote jobbeurs in de Nekkerhal in Mechelen. De jobbeurs is in de eerste plaats bedoeld voor de getroffenen van het faillissement van Van Hool.

Meer dan 1500 werkzoekenden kwamen inforrmatie vragen bij de verschillende infostanden van de bedrijven. Het merendeel van de geïnteresseerden waren ex-werknemers van busbouwer Van Hool.

Door de grote interesse, staat de jobbeurs open voor iedereen die een nieuwe job zoekt in de industriesector in de regio Antwerpen. Wie naar de beurs komt, kan kennismaken met maar liefst 280 bedrijven. De bedrijven en vacatures situeren zich vooral in de industriesector, maar zijn bijzonder divers. Zo zijn er vacatures voor lassers, onderhoudstechnici, maar ook accountants.

Van de 280 bedrijven hier zijn er ook enkele uit de bussector zelf. Ook daar is de vraag naar nieuwe werknemers groot. De 300 bus- en autocarbedrijven in ons land zoeken elk jaar 1.500 nieuwe buschauffeurs om de uitstroom - door onder meer pensioenen - op te vangen. In de ex-werknemers van Van Hool ziet de Federatie van de Belgische Autobus- en Autocarondernemers de ideale profielen.