Gemeenten hangen regenboogvlag uit op 'Dag tegen holebi- en transfobie'

vrij 17 mei
© RTV

Het is vandaag de internationale dag tegen holebifobie en transfobie (IDAHOT). Een dag waarop de strijd tegen discriminatie en de bevordering van acceptatie van de LGBTIA+ -gemeenschap in de kijker staat. Heel wat gemeenten in de Kempen en Rivierenland hijsen daarom de regenboogvlag.

Dat is onder meer het geval in Mechelen, Willebroek, Mol maar ook in heel wat andere gemeenten bij ons.

In Willebroek worden inwoners opgeroepen op een regenboogvlag uit te hangen of een tekening in de regenboogkleuren aan het raam te hangen. “Met de sensibiliseringsacties rond IDAHOT willen we niet alleen informeren, maar ook een duidelijk signaal geven dat elke vorm van discriminatie geen plaats heeft in Willebroek,” aldus schepen voor diversiteit Mina Koukas. (foto onder)

In Mechelen zal de nieuwe pridevlag wapperen op de Sint-Romboutstoren (foto boven) en in Mol ligt de nadruk op de paars-campagne. De belangrijkste doelstelling van de PAARS-campagne is het gevoel van veiligheid te verhogen voor LGBTQIA+-jongeren in de klas en in de jeugdwerkingen.

"De kleur paars komt uit de regenboogvlag en symboliseert de kracht en moed die nodig zijn om te zijn wie je bent en op te komen voor jezelf. Jammer genoeg is dit in onze samenleving niet voor iedereen vanzelfsprekend. Draag daarom op vrijdag 17 mei de kleur paars en toon dat iedereen zichzelf mag zijn en erbij hoort," aldus de gemeente.