Infomomenten voor ex-medewerkers Van Hool van start gegaan

maa 15 Apr
© RTV

De ontslagen bij Van Hool zorgen voor veel kopzorgen bij de oud-medewerkers. Welke praktische zaken moeten ze bijvoorbeeld allemaal in orde brengen? Deze week worden ze daarom uitgenodigd in de fabriek voor een info-moment. Verschillende instanties, zoals VDAB, outplacementkantoren en de curatoren helpen hen daar met hun verdere traject. Vandaag waren de 500 ex-bedienden aan de beurt. De komende twee dagen zijn ook de 2000 arbeiders nog uitgenodigd.

Na een sessie van twee uur trekken de eerste 250 bedienden weer huiswaarts. In de namiddag zijn er nog eens zoveel uitgenodigd bij Van Hool. Alle 500 krijgen hier vandaag antwoorden op de praktische vragen waar ze na hun ontslag mee zitten. Met het infomoment wil men het personeel assisteren voor wat betreft de praktische afhandeling van een aantal zaken na het ontslag van de personeelsleden van de busbouwer. Voor en na de middag kregen de ex-bedienden van Van Hool de nodige info. Vandaag moesten de werknemers o.a. ook hun leasefiets, laptop en wagen binnenbrengen.

De sessies verlopen rustig volgens de vakbonden, maar dat neemt niet weg dat de ex-medewerkers niet meer zonder zorgen zitten. Bij de overname van door de Nederlandse busbouwer VDL en het Duitse Schmitz zou er in eerste instantie weer werk zijn voor 650 tot 950 werknemers, maar wie dat precies zijn, dat weet niemand.

Morgen en overmorgen worden de arbeiders geïnformeerd.