Aaneengesloten zone 30 in Mechelen Zuid

din 31 Jan 2023
In Mechelen wijzigt morgen woensdag 1 februari het snelheidsregime op de trajectcontrole in een deel van de Hombeeksesteenweg van 50 naar 30 km/u. Door ook de Plaisancebrug, het Plaisanceplein en de Eggestraat mee op te nemen, ontstaat een grote aaneengesloten zone 30 binnen de woonzone Mechelen Zuid.

Er was al een zone 30 van kracht in de Ridder Dessainlaan, de Geerdegem- en Stuivenbergvaart,de Brusselsesteenweg en de omliggende straten. Om de verkeersveiligheid van de Plaisancebrug te verhogen breiden ze de zone 30 hier verder uit, net zoals in de Brusselsesteenweg tussen het Plaisanceplein en de Hoveniersstraat. Door ook de Eggestraat mee op te nemen, wordt de verkeerssituatie voor de hele buurt helder en eenduidig en sluiten we verschillende zones met hetzelfde snelheidsregime aaneen, licht schepen van mobiliteit Vicky Vanmarcke toe.

De Hombeeksesteenweg is, naast de Ridder Dessainlaan die verder op het jaar fietsstraat wordt, een belangrijke invalsroute voor schoolgaande jeugd,” besluit Vanmarcke. “Daarom is een aangepaste snelheid hier ook belangrijk voor de verkeersveiligheid.”