9 rijbewijzen ingetrokken, twee jonge bestuurders onder invloed van cannabis

maa 22 Jan
controle_mechelen_alg_rtv.jpg
Tijdens de winterbobcampagne van politie Rivierenland moesten negen autobestuurders hun rijbewijs voor 15 dagen inleveren. Twee jonge bestuurders, waarvan 1 op een step, bleken onder invloed van drugs.

Cannabis

De politie betrapte een jongeman onder invloed van cannabis. Hij trok de aandacht van de agenten omdat hij een passagier achter op zijn step vervoerde, wat verboden is. Bij de controle stelden ze vast dat hij amper 17 jaar oud is.  Verder gaf hij spontaan toe tijdens de laatste uren 2 joints gerookt te hebben en de avond daardoor zelfs 4 joints. Bovendien had hij een gebruikershoeveelheid cannabis op zak. Deze werd in beslag genomen. 

Nog een jonge bestuurder met een voorlopig rijbewijs testte positief op het gebruik van cannabis. Hij vervoerde tijdens een weekendnacht ook twee passagiers, wat verboden. Verder hing er ook geen verplicht ‘L’-teken aan de achterruit. 

Een derde bestuurder testte eveneens positief op het gebruik van cannabis. Het was trouwens niet de eerste keer dat hij hiervoor betrapt werd. In mei 2020 werd hij al beboet voor drugs in verkeer. En nog twee bestuurders reden eveneens onder invloed van cannabis. 

Alcohol

Vijf andere bestuurders hadden dan weer teveel gedronken. Ze hadden 3 keer  1,6,  1,5 en 1,3 gram promille alcohol in hun bloed. 

Foto: RTV