Partnerartikel

6 originele kraamcadeaus op een rij

maa 30 Jan 2023
Hoera! Er is een baby geboren! Natuurlijk ga je op kraamvisite en dan kan je natuurlijk niet met lege handen aankomen. Kraamcadeaus zijn een geweldige manier om de ouders van een pasgeboren baby te feliciteren en te laten weten dat je aan hen denkt. Toch zijn veel cadeaus erg voor de hand liggend. Helemaal niks mis mee natuurlijk, maar wil je toch met een origineel kraamkado voor de dag komen? We hebben 6 originele cadeautips voor je op een rij gezet.

Een fotoshoot

Als kersverse ouders doe je natuurlijk niets anders dan foto’s maken van je pasgeboren baby. Hoe leuk is het om de foto’s door een professionele fotograaf te laten maken? Een professionele fotograaf kan prachtige foto's maken van de nieuwe ouders en hun pasgeboren baby. Van dit kraamkado gaan de ouders in elk geval nog jarenlang plezier hebben! Een prachtige herinnering voor later.

Houten speelgoed

Houten speelgoed is tijdloos, staat vaak ook leuk als decoratie en is ontzettend duurzaam. Hierdoor is dit een uitstekend kraamcadeau! Dit speelgoed wordt vaak doorgegeven aan broers, zussen en zelfs een volgende generatie, omdat het van zulke goede kwaliteit is. Houten speelgoed zorgt er daarnaast voor dat kinderen hun creativiteit en verbeelding gebruiken. Er is ontzettend veel keuze in houten speelgoed, denk bijvoorbeeld aan een treinbaan of houten blokken.

Een babymassage-cursus

Een babymassage is een geweldige manier om de band tussen ouder en kind te versterken. Baby’s worden rustig en ontspannen en ook kan deze massage helpen om het slapen van de baby te verbeteren en het huilen te verminderen. Baby’s worden er rustig en ontspannen van.

Een baby- en kinderkookcursus

Veel ouders vinden het lastiger om te koken als er een baby is geboren, want je wil natuurlijk wel dat je kleintje straks gezond eet. Maar wat moet je dan maken? Wat is geschikt voor welke leeftijd? En hoe zorg ik dat mijn kindje lekker eet, maar toch alle voedingsstoffen binnenkrijgt? Tijdens deze cursus leren ouders hoe ze gezonde en lekkere maaltijden voor hun kind kunnen maken. Hierdoor is dit een geweldig cadeau voor de toekomst van de baby.

Een boekenbon voor kinderboeken

Voorlezen is fantastisch voor zowel ouder als kind. Tijdens het voorlezen heb je echt een band met je kindje en door voor te lezen stimuleer je de fantasie van je kindje. Je kan al beginnen met voorlezen als een kindje net is geboren. Een boekenbon voor kinderboeken is dan ook erg leuk voor de toekomst van de baby. Zo kunnen de ouders zelf een leuk boek uitkiezen om voor te lezen.

Een fotocadeau

Heb je al een foto ontvangen van de kleine spruit? Laat dan een cadeautje personaliseren met deze foto. Dit zullen de ouders niet verwachten. Ga bijvoorbeeld voor een puzzel of een voorleesboekje waarin het kindje met foto en naam de hoofdrol in het boek speelt. Andere leuke kleine kraamcadeautjes met foto zijn bijvoorbeeld een sleutelhanger met foto, een muismat of een foto op canvas.