22 boetes voor gsm op fiets en achter stuur

vrij 26 mei
De Politie Regio Turnhout nam woensdag deel aan de nationale controleactie tegen 'afleiding achter het stuur'. Op 5 verschillende plaatsen in de politiezone werden er controles gehouden op gsm-gebruik achter het stuur van de wagen of op de fiets. 15 fietsers en 7 automobilisten liepen tegen de lamp.

15 fietsers werden betrapt met hun gsm in de hand terwijl ze ook effectief aan het fietsen waren. 5 van hen waren jonger dan 16 jaar en moeten naar de verkeersvormingsklas. 4 fietsers tussen 16 en 18 jaar kregen een proces-verbaal en 6 fietsers kregen een onmiddellijke inning. 

Daarnaast liepen ook 7 automobilisten tegen de lamp voor het niet handenvrij gebruiken van hun smartphone achter het stuur. Ook zij kregen een onmiddellijke inning van 174 euro.

Nog meer boetes

De politie schreef ook nog boetes uit voor het rijden zonder handen aan het stuur, het niet gebruiken van het kinderzitje, het negeren van het inhaalverbod in fietsstraten, het niet dragen van de veiligheidsgordel en het rijden met een speedpedelec zonder nummerplaat en zonder valhelm.

Foto: rechtenvrije stockfoto