21-jarige Heistenaars maken 1 miljoen euro buit met phishing en oplichting

vrij 31 Mar
De recherche van de Lokale politie Heist heeft dinsdag in samenwerking met de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) 3 mensen opgepakt in een gerechtelijk onderzoek rond cybercrime. Het gaat om 2 mannen van 21 en een vrouw van 23. De onderzoeksrechter heeft de 2 mannen onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De vrouw werd vrijgelaten onder voorwaarden.

Een 21-jarige man uit Heist-op-den-Berg kwam in 2021 meermaals in het vizier van de speurders in het kader van een onderzoek naar oplichting en phishing. Met de gegevens van enkele gsm-toestellen konden de rechercheurs zijn criminele activiteiten in kaart brengen.

 

Bijna 300 feiten

Het onderzoek leidde naar Facebookprofielen waarmee de twintiger samen met zijn kompanen slachtoffers maakte. De criminele organisatie kon gelinkt worden aan minstens 293 verschillende feiten van oplichting/phishing voor in totaal van 1 miljoen euro.

De onderzoeksrechter gaf dinsdag opdracht tot 4 huiszoekingen in Heist-op-den-Berg en in Ranst, waarbij twee mannen van 21 en een vrouw van 23 konden worden opgepakt. De raadkamer bevestigde vandaag de aanhouding van de 2 verdachten.

Foto: rechtenvrije stockfoto