11 verdachten opgepakt bij 8 huiszoekingen in Laakdal, Westerlo en Herselt

vrij 26 Jan
politie_alg_-_foto_pz_glm.jpg
Bij huiszoekingen in Laakdal, Westerlo en Herselt zijn afgelopen dinsdag 11 personen gearresteerd. Er werden heel wat goederen in beslag genomen waaronder verdovende middelen, luxegoederen, een wapen en lachgas. De huiszoekingen kaderden in een gerechtelijk onderzoek naar handel in verdovende middelen.

De politiezones Geel-Laakdal-Meerhout en Zuiderkempen hebben afgelopen dinsdag 8 huiszoekingen gedaan in Laakdal, Westerlo en Herselt. Er was ook bijstand van drugshondenbegeleiders van de federale politie en van het technisch steunteam van de scheepvaartpolitie.

Hierbij werden 11 personen uit Laakdal, Westerlo en Herselt gearresteerd. Het ging om 8 gerechtelijke arrestaties en 3 bestuurlijke arrestaties. 6 verdachten werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Turnhout, waarvan er vier werden aangehouden en overgebracht naar de gevangenis. Het gaat om 3 dertigers en een veertiger. Zij wonen in Laakdal en Westerlo. Twee verdachten werden vrijgelaten onder voorwaarden. 3 personen, waarvan 1 minderjarige, verbleven illegaal in het land en werden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.

Drugs en luxegoederen

Bij de huiszoeking werden heel wat goederen in beslag genomen: verdovende middelen (cocaïne en cannabis), luxegoederen (o.a. exclusieve schoenen) ter waarde van 46 000 euro, 5 voertuigen, 10 gsm’s, bijna 4 000 euro cash, een handvuurwapen, 2 flessen lachgas, een aantal precisieweegschaaltjes en cryptoledgers.

Het onderzoek wordt voortgezet door het rechercheteam van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout.

Foto: politiezone Geel-Laakdal-Meerhout