9u07
donderdag 30 november
2°C
257 km

Special Olympics Mechelen - 3

Dag 3

 

17:25

Dat was het voor vandaag en ook voor deze Special Olympics. De drie dagen zijn voorbij gevlogen. Het waren oneindig mooie Spelen. Een terugblik op deze mooie derde dag en de slotceremonie zie je morgenavond op RTV-Vandaag. 

 

17:15

 

De Special Olympics lopen ondertussen op zijn einde..

16:55

Mathis Verplancken warmt de menigte op voor de afscheidsceremonie. Mathias heeft adhd en autisme, hij is zelf G-voetballer. Maar hij houdt ook van muziek en droomt er sinds zijn negende van om DJ te worden. Hij mocht al een set draaien op Q-Music. Zijn grote droom is natuurlijk plaatjes draaien op Tomorrowland.

 

16:00

De atleten van AV Lyra-Lierse zijn door het dolle heen na hun teamprestatie tijdens het lopen. 

 

15:40

Dit zijn Olena, Tatiana, Anastacia en Alona. Vier vrouwen uit het Oekraïens opvangdorp in Mechelen. Ze kwamen de voorbije dagen helpen als vrijwilliger. Het waren hun gelukkigste dagen sinds het begin van de oorlog.

14:55

Zwemmer Jeff Groenen komt zijn belofte na. Hij pakt vandaag zijn 3de medaille, een zilveren. Kunnen alleen de grote kampioenen

13:55

BBC Geel speelt vandaag nog tegen BBC Schoten. Bij Geel speelt Seppe Loots. Bij Schoten Liam Laureyssens en Wannes Aernouts. Vandaag spelen ze tegen elkaar. Volgende maand zijn het teamgenoten op de Wereldspelen.

13:20

12:55

Raymond Ceulemans en Christophe Stienlet delen de medailles uit aan deze atleten. De 35-voudig wereldkampioen biljarter Raymond Ceulemans heeft al heel wat in zijn leven gezien en meegemaakt, maar is echt wel onder de indruk van de Spelen. Het Mechels tv-gezicht Christophe Stienlet is de stadionspeaker van de Rode Duivels. Hij ziet dus vaak bomvolle tribunes en weet wat sfeer is. Hij vindt het hier echt fantastisch. 

12:40

Deze Mechelse badmintonners hebben er van genoten op deze Spelen. 

12:00

Ambassadeur Piet den Boer gaat met plezier op de foto met de atleten.

11:35

Het voetbalteam van Sint-Dimpna speelt vandaag hun laatste wedstrijd en er kan nog een bronzen medaille gewonnen worden. De spelers doen extra hun best, want vandaag is de verjaardag van Katrien. 

 

 

11:10

Enkele atleten zijn in de gymhal bezig met de opwarming voor hun oefening. 

10:55

De derde en jammer genoeg laatste dag van de Special Olympics is van start gegaan. Naast de atleten geven ook 1.800 vrijwilligers het beste van zichzelf. En dat willen ze ook nog deze laatste dag doen. Onze reporter ter plaatse Els Van Hove kon Andrea Van Haelst kort spreken. Zij zorgde de voorbije dagen voor heel wat sfeer.