11u48

Wout van Aert rijdt 12 crossen in 5 weken

De veldrit van Merksplas nu zaterdag laat hij nog aan zich voorbij gaan, maar over 2 weken duikt Wout van Aert opnieuw het veld in. En het wordt en drukke periode voor de drievoudig wereldkampioen veldrijden, want hij zal in 5 weken tijd maar liefst 12 crossen rijden.

Van Aert begint er weer aan op zaterdag 4 december in Boom. Hij kiest dan ook meteen voor een dubbel weekend, want een dag later staat hij ook aan de start in Antwerpen. Een weekend later rijdt hij ook in Essen (11 december) en de WB-manche in Val di Sole (12 december). Daarna trekt hij even met zijn ploeg Jumbo-Visma op stage in Spanje om na kerstmis heel wat crossen te rijden.

Hij pikt terug aan op 26 december in de WB-cross in Dendermonde. Daarna volgen Heusden-Zolder (27 december), Diegem (29 december), Loenhout (30 december), Baal (1 januari), Hulst (2 januari).

Op woensdag 5 januari zal hij ook van de partij zijn in zijn eigen Herentals voor de 2de editie van de veldrit aan het Netepark. Het is de laatste wedstrijd voor Van Aert zijn titel verdedigt op het BK veldrijden (9 januari). Over de periode daarna, en dus ook zijn eventuele deelname aan het WK in de Verenigde Staten, is nog niets beslist.