Westerlo pakt volle buit in blessuretijd, KV wint efficiënt van Charleroi.

zon 26 Sep 2021
Voetbalclub Westerlo heeft vanavond zijn koppositie in het klassement in 1B verstevigd, na een zuur verdiende winst tegen Moeskroen, dat met 1 punt laatst staat in de stand. Na een kwartier kopte Jordanov de Kemphanen op voorsprong. Westerlo kreeg nog tal van kansen, maar kreeg het deksel op de neus, iets over het uur. Tainmont liet de 1-1 niet liggen. In het slot kon niemand nog aanspraak maken op de overwinning, maar Gouré knalde in blessuretijd de winning goal nog binnen. 1-2 en Westerlo blijft zo de ranking aanvoeren in 1B. Het verloor nog niet dit seizoen en pakt 14 punten in 6 matchen. Volgend weekend komt Lommel op bezoek in 't Kuipje.

KV houdt vroege voorsprong vast

KV Mechelen begon in 1A pas om 21u aan zijn thuismatch tegen Charleroi. En het was opnieuw Nikola Storm die van goudwaarde bleek voor KV. Na 20 minuten schoof hij de bal binnen, na een diepe bal van Cuypers. In de tweede helft had KV het niet onder markt met de Carolo's., die verschillende kansen kregen. Na 70 minuten moest de doelpuntenmaker ook naar de kant na contact met ex-speler Jules Cleemput. Maar het was KV dat er op 10 minuten van het einde 0-2 van maakte, via een pegel van Vanlerberghe. Shved dwong in de toegevoegde tijd nog een penalty af, na een actie in de 16. Maar die leverde geen doelpunt af, slecht genomen door Ferdy Druijf. KV komt zo in de buik van het klassement terecht, met 13 punten uit 9 matchen, evenveel als zijn volgende tegenstander Standard.