21u26

Wateroverlast : verscheidene straten staan blank

De overvloedige regen heeft dinsdagavond in de hulpverleningszone Rivierenland verscheidene straten onder water gezet. In Willebroek liet de brandweer de Boomsesteenweg en de Hoeikensstraat afsluiten. In Klein-Willebroek werd overtallig water in de Rupel gepompt. En ook in Bornem liepen enkele straten onder water en moest het verkeer plaatselijk omgeleid worden.

In Lier kreeg de Lispersteenweg het zwaar te verduren. De straat stond er op een bepaald moment blank. Het is niet de eerste keer dat de omgeving daar getroffen wordt door water. In Duffel liep het water enkele huizen binnen in de Rechtestraat en ook in de Misstraat in Berlaar stond de straat onder water.

De Kempense hulpverleningszone Taxandria kreeg dinsdagavond vijftien oproepen binnen. Dat ging van wateroverlast in woningen tot ondergelopen straten. 

Foto: Facebook

In brandweerzone Kempen kreeg de brandweer een 15-tal oproepen. Ook daar ging het vooral over wateroverlast op straat, in kelders of in ondergrondse parkeergarages. Ook een tunneltje onder de Noord-Zuidverbinding in Geel Ten aard stond een tijd lang onder water. Een auto had er zich vast gereden. De bestuurder moestgered worden.