13u58

Vijf jaar voorwaardelijk voor aanval met bijl

De rechtbank in Mechelen heeft een 41-jarige man uit Willebroek veroordeeld tot vijf jaar cel, met probatie-uitstel. Hij moet ook een schadevergoeding van bijna 20.000 euro betalen. De man moest zich verantwoorden voor de moordpoging op een motorrijder.

Op 21 mei 2020 maakte het slachtoffer uit Puurs-Sint-Amands een ritje met zijn moto door Willebroek. Op de hoek van de Molenweg en de Brouwerijstraat liep het mis. De beklaagde stond op zijn terras en gooide een houten balk naar het slachtoffer. Toen het slachtoffer van zijn moto stapte om verhaal te halen, kwam de Willebroekenaar kwaad naar beneden gelopen, pakte een bijl uit zijn bestelwagen en zwaaide daarmee enkele keren in de richting van het hoofd van het slachtoffer. Toen die zich probeerde te verweren en raakte daarbij vrij ernstig gewond aan de onderarm en pols.   

De rechtbank hield rekening met enkele verzachtende omstandigheden en besliste om de beklaagde niet naar de gevangenis te sturen. Hij moet zich wel aan enkele voorwaarden houden.