21u35

Nieuwe bedrijvenzone Liessel zorgt voor 1.000 jobs

De nieuwe bedrijvenzone Liessel, langs de E313 in Geel, zal over een jaar klaar zijn. De zone van zowat 24 hectare zou op termijn maar liefst voor 1.000 jobs kunnen zorgen. In het najaar van 2024 kunnen de eerste bedrijven starten met de bouwwerken.

Intercommunale IOK heeft de zone al in erfpacht toegewezen aan 4 bedrijven: het consortium Stage of Mind Group/Heylen Warehouses (creatie van een Entertainment Valley), MG Real Estate (in samenwerking met logistieke dienstverlener Eutraco), Groep Bolckmans en Bleckmann (logistieke dienstverlener).

“De ontwikkeling van de bedrijvenzone Liessel is een belangrijke mijlpaal voor Geel”, vertelt schepen van ondernemen Tom Corstjens. Als vierde grootste industriestad in Vlaanderen verwelkomen we graag deze bedrijven in Geel. Ze zorgen op termijn voor meer dan duizend jobs, wat goed is voor de tewerkstelling en economie in de regio."

Nieuwe hoofdontsluiting

Samen met de aanleg van de nieuwe bedrijvenzone wordt er ook werk gemaakt van een nieuwe hoofdontsluiting. Die zal ook aansluiten op de Bell-Telephonelaan, aan de andere kant van de E313. "De bestaande waterloop wordt geïntegreerd in het toekomstige openbaar domein, gekoppeld aan twee grote infiltratiebekkens waarlangs ook fietsdoorsteken komen. Tot slot wordt de bedrijvenzone ingebed in een groene buffer", klinkt het nog.

Foto: Luchtbeeld van de site zoals ze er nu bij ligt.