6u56

Kloosterplein Wezel krijgt na heraanleg tonnageperking

Maandag 20 november start de heraanleg van het Kloosterplein in Balen-Wezel. De werken duren ongeveer tot eind februari. Tot dan is Kloosterplein volledig afgesloten vanaf de rotonde tot en met de brug aan Nyrstar. De brug zelf blijft open voor fietsers en voetgangers.

Bij de heraanleg van het Kloosterplein worden zowel de weg als het fietspad vernieuwd. Er komt een wegversmalling om de snelheid af te remmen. In de berm komen er ondiepe greppels (wadi’s) om het hemelwater beter te laten infiltreren. Om de veiligheid van de fietsers te verhogen, komt er deels een gescheiden fietspad en deels een fietssuggestiestrook (ter hoogte van de parkings). In dat opzicht worden er later ook nog aanpassingen doorgevoerd in de Zinkstraat.

 

Omleiding Kristalpark

Tijdens de werken kunnen alleen fietsers en voetgangers gebruik maken van de ophaalbrug aan Nyrstar, gemotoriseerd verkeer rijdt langs het Kristalpark. Fietsers rijden best via Congostraat/Fabriekstraat. De rotonde blijft open voor alle verkeer.

Na de heraanleg van het Kloosterplein wordt er een tonnagebeperking ingevoerd op het Kloosterplein. De dorpskern van Wezel wordt hierdoor ontlast van zwaar vervoer van en naar de industriezone en Nyrstar.

Foto: archief RTV