21u27

Herentals Burgemeester Mien Van Olmen door ziekte afwezig tot eind dit jaar

Burgemeester van Herentals Mien van Olmen zal lange tijd afwezig zijn wegens ziekte, laat haar partij CD&V weten. Op doktersadvies bouwt ze een periode van herstel in tot einde december. Partijgenoot Jan Michielsen zal Mien van Olmen vervangen, met de steun van de collega-schepenen. Jan Michielsen zal als vervangend burgemeester de vergaderingen van het schepencollege leiden en zorgen voor de verdere samenwerking met de stedelijke diensten, de hulpdiensten en de politie. De vertegenwoordiging van het stadsbestuur in alle overlegorganen en op evenementen zal de tijdelijke burgemeester samen met zijn collega-schepenen verder bekijken en verdelen. Op die manier wordt de continuïteit van het bestuur verzekerd.

Sarah Boxstaens vervanger in gemeenteraad

In de gemeenteraad wordt Mien Van Olmen vervangen door Sarah Boxstaens, die bij de vorige verkiezingen haar opvolgster was. De kandidatuur van Sarah zal voorgedragen worden in de gemeenteraad van november, zij krijgt hierin de ondersteuning van de voltallige CD&V-fractie.

De partij zegt dat ze het engagement van Van Olmen zullen verderzetten, ze vragen ook dat iedereen haar de rust gunt om helemaal te herstellen.