21u51

Bestuurder moet rijbewijs inleveren: "Had 5 lijntjes coke gesnoven"

Tijdens alcohol- en drugscontroles afgelopen weekend, heeft de politie Rivierenland 5 rijbewijzen voor 15 dagen ingetrokken. De bestuurders bleken onder invloed van drank en/of drugs. Een bestuurder gaf toe dat hij 5 lijntjes coke had gesnoven. Een andere bestuurder had maar liefst 2,8 gram promille in het bloed, wat overeenkomt met ongeveer 14 glazen bier.

Tijdens een controle legde een bestuurder een positieve speekseltest af. Hij bleek onder invloed van cocaïne. "Betrokkene deelde ons mee dat hij had genoten van een stevig feestje waarbij hij, naast de nodige alcoholische dranken, 5 lijntjes coke had gesnoven", aldus de politie. "Bovendien legde betrokkene nu ook nog eens een positieve ademtest af. Hij had 1 gram promille alcohol in zijn bloed."

De man had ook z'n rijbewijs niet bij, waardoor hij extra strafbaar is. "Hij moet dit nu onverwijld bij onze diensten inleveren. In ieder geval gaat de periode van onmiddellijke intrekking meteen in. De auto die hij bestuurde, niet eens zijn voertuig, werd ter plaatse geïmmobiliseerd d.m.v. een stuurstang en dit tot de effectieve afgifte van zijn rijbewijs", aldus nog de politie.