(31/05) Besmettingen op hetzelfde niveau: 89

maa 31 mei 2021
Gezondheidsinstituut Sciensano gaf opnieuw de cijfers door voor het aantal nieuwe coronabesmettingen in onze regio. Het goede nieuws is dat al 9 gemeenten geen nieuwe besmettingen hebben. Voor Rivierenland en Kempen samen zijn er 89 nieuwe gevallen. Enkel stad Mechelen heeft nog dubbele cijfers.

36 in Rivierenland

Stad Mechelen heeft met 13 de meeste positief geteste inwoners voor de regio. Lier telt opnieuw er 8 besmettingen bij. Ook in het weekend waren er opvallend veel positieve gevallen in de stad.

Sint-Katelijne-Waver volgt met 3. Telkens twee nieuwe besmettingen in Bornem, Heist-o/d-Berg, Putte, Willebroek en Sint-Amands. 1 inwoner van Berlaar en Nijlen liep een coronabesmetting op. Bonheiden en Duffel zijn vrij van nieuwe besmettingen.

53 in Kempen

Vooral een aantal gemeenten vooral uit de Noorderkempen tellen hier het hoogste aantal nieuwe besmettingen. 7 in Hoogstraten, 7 in Rijkevorsel, 6 in Turnhout.

Daarna volgen Herenthout (5), Herentals (4). Balen, Beerse en Lille hebben er 3 bij. Nog eens 3 gemeenten hebben 2 inwoners die besmet raakten met het coronavirus. Dat zijn Baarle-Hertog, Geel en Olen.

9 gemeenten tellen er 1 bij: Grobbendonk, Herselt, Meerhout, Merksplas, Mol, Oud-Turnhout, Ravels, Retie en Westerlo. 7 gemeenten noteerden geen nieuwe gevallen: Arendonk, Dessel, Hulshout, Kasterlee, Vorselaar, Vosselaar en Laakdal.