(30/03) 142 nieuwe besmettingen: lager cijfer op dinsdag is klassiek

din 30 Mar 2021
Er zijn de afgelopen 24 uur 142 nieuwe besmettingen met het coronavirus geregistreerd in onze regio. Een lager cijfer dan de voorbije dagen, maar dat heeft weer alles te maken met de cijfers van testen op zondag die worden opgenomen, en in het weekend wordt er minder getest.

Nergens zijn er dubbele cijfers: Mechelen spant de kroon met 9 nieuwe besmettingen, net als Heist-op-den-Berg. Nijlen,Lier en Bornem tellen er 5 bij vandaag. Willebroek heeft er 4. Sint-Katelijne-Waver en Puurs-Sint-Amands 3, 2 in Berlaar en Bonheiden en eentje in Duffel en Putte. 

In de Kempen zien we 9 besmettingen in Geel en Westerlo. In Hoogstraten zijn het er 8, 7 in Oud-Turnhout en Arendonk. In Balen, Beerse, Olen, Ravels en Turnhout kwamen er 5 bij. 4 in Kasterlee en Mol. In Hulshout en Vosselaar waren er 3 bijkomende positieve testen.

Twee in Dessel, Lille, Herentals en Rijkevorsel en eentje in Herenthout, Herselt, Merksplas, Retie, Vorselaar en Laakdal. Baarle-Hertog, Grobbendonk en Meerhout bleven vrij van nieuwe besmettingen. 

Ruim 600 extra gevaccineerden met 2de prik

617 mensen kregen ook een 2de prik tegen het coronavirus. In Turnhout zijn 171 mensen extra volledig gevaccineerd. Verder zien we nog uitschieters in Herentals (+77), Bornem (+60), Puurs-Sint-Amands (+48) en Hulshout (+40). In de andere gemeenten ging het om enkele tientallen of zelfs minder.