7u33

(22/5) 137 nieuwe besmettingen: daling met nog uitschieters

De corona-besmettingscijfers dalen ook bij ons in vergelijking met de voorbije dagen: 137 nieuwe gevallen noteerde Sciensano, 66 in Rivierenland en 71 in de Kempen.

In Rivierenland zien we nog een dubbel cijfer in Mechelen zelf met 19 nieuwe besmettingen, maar alle andere gemeenten blijven daar onder. Heist-op-den-Berg telt er 9 bij, Lier 8 en Willebroek 7. Verder zien we 6 nieuwe besmettingen in Duffel, in Bonheiden zijn dat er 5 en in Bornem en Nijlen 3. Puurs-Sint-Amands en Putte tellen er 2 bij en in Berlaar en Sint-Katelijne-Waver is dat er maar eentje.

In de Kempen zitten Turnhout en Geel (+10) nog net in de dubbele cijfers. Aan de andere kant zijn er 6 gemeenten die geen nieuwe besmettingen telden: Arendonk, Baarle-Hertog, Grobbendonk, Herselt, Retie en Laakdal. 

8 nieuwe gevallen waren er in Westerlo en 5 in Mol, Meerhout, Hoogstraten en Herentals. In Balen, Ravels en Vorselaar tellen ze er 3 bij. Twee in Oud-Turnhout, Rijkevorsel en Kasterlee en eentje in Beerse, Dessel, Herenthout, Hulshout, Lille, Merksplas, Olen en Vosselaar.