16.000 euro aan boetes na controles zwaar verkeer

vrij 2 Sep 2022
In augustus werd het zwaar verkeer op onze wegen gecontroleerd. 44 vrachtwagens kregen een grondige controle en tal van inbreuken werden vastgesteld. Er werden voor circa 16.000 euro aan boetes geïnd. Een aantal overtreders zullen zich later nog voor de Politierechter dienen te verantwoorden.

44 vrachtwagens gecontroleerd

Op 17 augustus werd Politie Zuiderkempen bijgestaan door politie Heist en Geel-Laakdal-Meerhout, de diensten van GOCA met een mobiel keuringsstation, de RVA en het FAVV. Tijdens dergelijke acties worden voornamelijk ladingzekering, rij- en rusttijden, overlading, technische eisen Maar liefst 44 vrachtwagens kregen een grondige controle en tal van inbreuken werden vastgesteld: o.a. 7 inbreuken op de ladingzekering, 7 inbreuken op technische eisen, 3 inbreuken rij – en rusttijden, 1 inbreuk inzake de transportvergunning,  2 inbreuken overlading voertuig en 2 inbreuken verlopen keuring. 

Voedselveiligheid niet ok 

En ook de voedselveiligheid werd gecontroleerd en ook daar liep het mis. FAVV stelde op haar beurt 3 inbreuken vast inzake te hoge temperatuur van het voedsel tijdens transport. 2 voertuigen werden hiervoor tijdelijk verzegeld met het oog op vernietiging van de voedingswaren. 

Verder controleerde de RVA elke bestuurder en inzittende van de voertuigen op mogelijk sluikwerk. In 2 gevallen werd hiervoor een verder onderzoek opgestart. In totaal werd voor circa 16.000 euro aan boetes geïnd. Een aantal overtreders mag een en ander aan de Politierechter gaan uitleggen.

Foto:archief