21u03
De wereld vandaag
woensdag 18 mei
24°C
0 km

(13/10) 135 besmettingen op peil van vorige week

Het aantal nieuwe coronabesmettingen blijft momenteel op zowat op hetzelfde niveau. Vorige week draaiden de dagcijfers rond de 140. Vandaag noteren we 135 nieuwe besmettingen: 60 in Rivierenland en 75 in de Kempen.

+ 60 in Rivierenland

In Heist-o/d-Berg blijven de cijfers al dagen hoog. Zo ook vandaag want er zijn opnieuw 13 besmettingen. Stad Mechelen telt er 11. 9 in Sint-Katelijne-Waver. Puurs-St.-Amands volgt met 6 nieuwe gevallen, 5 in Lier en 4 in Putte ook 3 in Nijlen in Willebroek. Telkens 2 in Bonheiden en Bornem. In Berlaar en Duffel raakte er één persoon besmet. Geen enkele gemeente noteerde hier in de regio geen besmettingen. 

+ 75 in Kempen

4 gemeenten bleven zonder nieuwe besmettingen: Arendonk, Baarle-Hertog, Retie en Rijkevorsel. Alleen Turnhout heeft dubbele cijfers en noteert er 10 nieuwe coronabesmettingen bij. Mol volgt met 8, 6 in Merksplas, 5 in Herentals, 4 in Hoogstraten, Hulshout en Laakdal. In Dessel, Geel, Herselt, Kasterlee, Olen, Vosselaar en Westerlo liep telkens 3 inwoners een covid-besmetting op. 2 in Beerse, Herenthout, Lille en Vorselaar. In Balen, Grobbendonk, Meerhout, Oud-Turnhout en Ravels bleef het bij één besmetting.