(11/10) Records blijven sneuvelen: 284 nieuwe coronagevallen

zon 11 okt 2020
Het aantal nieuwe coronabesmettingen blijft razendsnel toenemen. In het arrondissement Turnhout zijn het er 162. In Mechelen gaat het om 123 gevallen.

Mechelen stad (+59) en Herentals (+23) zijn koplopers

In het arrondissement Mechelen springen de 59 nieuwe besmettingen in de stad Mechelen in het oog voor de 14 nieuwe gevallen in Willebroek. Lier en Bonheiden kregen er 8 besmettingen bij en Puurs-Sint-Amands 7.

In Sint-Katelijne-Waver werden 6 mensen extra besmet en in Heist-op-den-Berg, Nijlen en Duffel 5, in Bornem 3, in Berlaar 2 en in Putte 1. Er is dus geen enkele gemeente zonder nieuwe besmettingen.

In het arrondissement Turnhout spant Herentals de kroon met 23 nieuwe besmettingen, de stad Turnhout heeft er 18, Mol 16, Westerlo en Rijkevorsel 11 en Herenthout 10.

Beerse heeft 9 nieuwe gevallen, Geel, Hoogstraten en Olen 8, Balen en Oud-Turnhout 6. In Herselt zijn 4 mensen extra besmet geraakt net als in Vosselaar. Hulshout, Kasterlee en Merksplas hebben 3 nieuwe besmettingen.

2 nieuwe gevallen zijn er in Meerhout, Grobbendonk en Lille en 1 nieuwe besmetting is er in Laakdal, Ravels, Vosselaar, Retie en Arendonk. Aleen in Dessel en Baarle-Hertog is niemand bijkomend besmet geraakt.