Retie verliest Beker van Antwerpen met strafschoppen

woe 1 mei
finale beker v Antwerpen Retie
© Amateurbeeld

Voetbalclub KBSK Retie heeft de finale van de Beker van Antwerpen nipt verloren. Retie leidde een hele tjid met 0-1, maar moest in het slot de gelijkmaker toestaan. In de strafschoppenreeks die daarop volgde verloor Retie met 5-4.

Retie startte toch een beetje als underdog, want Kontich eindigde in de competitie boven Retie. Door de hitte was het voor beide ploegen lastig. De scheidsrechter laste in elke helft dan ook een drinkpauze in.

Wat supporters betreft, moest Retie zeker niet onderdoen. Integendeel. De spelers werden gesteund door bussen vol supporters. Zij zorgden naast het terrein voor de sfeer van een echte cupmatch.

Retie kwam halfweg de tweede helft op voorsprong via Noeyens. Maar net voor het eindsignaal maakte Kontich gelijk. En dus werd het strafschoppen. Daarin bleek Kontich dus iets koelbloediger of iets meer geluk te hebben.