(16/3) 93 nieuwe besmettingen: hoogste cijfer op dinsdag in 1,5 maand

3 jaar geleden
Dinsdag is klassiek een dag dat er minder nieuwe besmettingen zijn, omdat de cijfers van het weekend worden bijgeteld en dan zijn er minder testen. Maar opvallend: het gaat wel om het hoogste dinsdag-cijfer in 1,5 maand. In de regio Rivierenland zijn er 50 nieuwe besmettingen, in de Kempen 43.

De logica wordt in de regio Rivierenland gerespecteerd. Mechelen heeft als grootste stad de meeste nieuwe gevallen: 16. Daarna volgt Lier met 9, waar er 4 scholen en het internaat gesloten zijn. Duffel en Nijlen hebben er 4. In Putte kwamen er 3 positieve testen bij en in Willebroek 2. In Berlaar, Bonheiden, Bornem, Sint-Katelijne-Waver en Puurs-Sint-Amands eentje en in Heist-op-den-Berg geen. 

In de Kempen zijn er 8 gemeenten zonder nieuwe besmetting: Balen, Beerse, Dessel, Grobbendonk, Hulshout, Merksplas, Mol en Olen.In Laakdal, Vorselaar, Retie, Lille, Herselt, Herenthout, Herentals, Geel en Balen bleef het beperkt tot 1 nieuwe besmetting.

In Arendonk en Hoogstraten zijn het er opvallend veel voor een dinsdag: 7. Turnhout telt er 6, in Oud-Turnhout, Ravels en Westerlo 4. In Meerhout 3 en 2 in Kasterlee en Vosselaar.