(2/2) Amper 65 nieuwe besmettingen, ondanks meer testen

din 2 Feb 2021
Sciensano meldt voor onze regio vandaag maar 65 nieuwe besmettingen met het coronavirus, en dat ondanks het feit dat er meer wordt getest. Geen enkele gemeente zit in de dubbele cijfers. Maar zoals altijd: dinsdag is traditioneel een dag met lage cijfers omdat er in het weekend minder wordt getest en die resultaten in de cijfers komen op dinsdag.

In het arrondissement Mechelen zijn er 20 bijkomende positieve testen. Het zijn er 5 in Lier, 4 in Heist-op-den-Berg en Nijlen en 2 in Puurs-Sint-Amands. Verder zien we 1 nieuwe besmetting in Berlaar, Bonheiden, Bornem, Mechelen en Willebroek. En in Duffel, Putte en Sint-Katelijne-Waver was er geen. 

In het arrondissement Turnhout is Geel het zwaarst getroffen met 8 bijkomende besmettingen, daarna volgt Turnhout met 7. In Balen en Hoogstraten zijn het er 4 en in Ravels en Mol 3. Twee extra gevallen zijn er in Kasterlee, Lille, Meerhout, Herentals en Westerlo.

En eentje in Laakdal, Vosselaar, Herselt, Herenthout, Grobbendonk en Dessel. En in de rest van de gemeenten kwam er geen nieuwe besmetting bij.