Groep pestende jongeren vandaag voor jeugdrechter

woe 14 okt 2020
Het Parket heeft beslist dat de 5 jongeren die zondagnamiddag een 15-jarige jongen aan de bib in Puurs-St.-Amands sloegen en vernederden, vandaag voor de jeugdrechter moesten verschijnen. Het gaat om één 14-jarige en drie zestienjarigen. 1 meerderjarige die net 18 was geworden, moet naar de onderzoeksrechter. Het parket neemt de zaak zeer ernstig.

De jongen werd op zijn knieën gedwongen, bij de keel gegrepen en geduwd. Hij werd ook meermaals geslagen en gestampt. Het slachtoffer werd ook bespuwd en bedreigd en moest van zijn belagers een dansje doen. Ook werd zijn portemonnee gestolen.

De daders filmden het voorval en de beelden gingen viraal via sociale media. De politie Klein Brabant heeft vrij snel de mensen kunnen identificeren en ze hebben zichzelf ook aangeboden bij de politiediensten. Op dat moment ging het over 5 mensen in totaal waarvan 4 minderjarigen en 1 meerderjarige.
Gisteravond werd ook nog een 6de verdachte, ook een minderjarige, gearresteerd. Die is intussen ook verhoord en zal vandaag worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter, samen met de anderen.

Aan het hele voorval is ook een voorgeschiedenis aan gekoppeld. Dat zal nu verder worden onderzocht.